zaterdag 3 april 2010

Het paasfeest

Het paasfeest was vroeger een heidens feest.
Ze gingen afgoden aanbidden en danken dat er weer bloei in de Lente mocht zijn en dachten dat er nog andere goden waren dan God.
Met het pesachfeest wordt er bij de joodse mensen gevierd dat het volk van Israël uit Egypte is getrokken maar sinds het overlijden van de Here Jezus wordt er ook herdacht dat hij is gestorven.

Het ging zo: de leermeesters in Israël haatten Jezus en wilden hem in de val lokken. Op een avond was Jezus aan tafel met zijn leerlingen het pesachmaal aan het vieren met een maal.Er kwam een vrouw binnen en die gooide een fles vloeibare mirre over hem heen. Wat is mirre? Dat is spul dat heel goed is voor de huid en dit was de beste dus ook duurste. Judas, de penningmeester van de leerlingen, rekende uit hoeveel het kostte en was zo boos over de uitkomst dat hij Jezus zelfs begon te haten. Er was in de Bijbel al voorspeld dat Jezus voor de mensen te sterven want God was boos op de mensen. Dus nam de Here Jezus het voor de mensen op zich, de straf van God. Hij is door Judas verraden. Hij was stilletjes weggegaan en voor dertig goudstukken heeft hij de zoon van God verraden. De zoon van God! Wat maakt geld mensen soms saai, dat zie je bijvoorbeeld bij Judas.

Intussen gaat Jezus bidden in de tuin van Getsemane en vraagt of God dit van Hem af wil nemen maar zegt ook tegen God: Niet wat ik wil, u wil geschiede. Dan komt Judas eraan met vele Romeinse soldaten en Judas verraadt hem met een kus. Jezus wordt eerst naar Herodes en daarna op Herodes` aanraden naar Pilatus. Die wil Jezus kruisigen. Het gebeurt maar na drie dagen staat Jezus op uit zijn graf en dat hij opstond wordt gevierd met Pasen.


Einde

Ngoyi en Cumali
Verwijderen | Beantwoorden | Doorst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten